Otvaranje pretkvalifikacione dokumentacije za izgradnju poddeonice Kravice-Bijača u utorak

Bez autora
Sep 06 2010

U Federalnoj direkciji za izgradnju, upravljanje i održavanje autocesta u Mostaru sutra će biti upriličeno otvaranje pretkvalifikacione dokumentacije za izgradnju poddeonice Kravice- Bijača, na dionici Počitelj-Bijača, a na osnovu poziva objavljenog 22. jula 2010. godine. Federalna direkcija za izgradnju, upravljanje i održavanje autocesta danas je objavila i poziv za prikupljanje pretkvalifikacione dokumentacije za izgradnju poddeonice Zvirovići-Kravice, deonica Počitelj-Bijača, na trasi koridora 5-C. Rok za dostavu pretkvalifikacione dokumentacije je 26. oktobar 2010. godine. Ovim je predviđena izgradnja autoceste dužine pet km, koja će biti finansirana iz kredita ugovorenog sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj. Prema saopštenju Federalne direkcije za izgradnju, upravljanje i održavanje autocesta, planirani period izgradnje poddeonice Zvirovići-Kravice je 24 meseca, a mogu se prijaviti firme i zajednička preduzeće iz svih zemalja...

Otvaranje pretkvalifikacione dokumentacije za izgradnju poddeonice Kravice-Bijača u utorakU Federalnoj direkciji za izgradnju, upravljanje i održavanje autocesta u Mostaru sutra će biti upriličeno otvaranje pretkvalifikacione dokumentacije za izgradnju poddeonice Kravice- Bijača, na dionici Počitelj-Bijača, a na osnovu poziva objavljenog 22. jula 2010. godine.

Federalna direkcija za izgradnju, upravljanje i održavanje autocesta danas je objavila i poziv za prikupljanje pretkvalifikacione dokumentacije za izgradnju poddeonice Zvirovići-Kravice, deonica Počitelj-Bijača, na trasi koridora 5-C. Rok za dostavu pretkvalifikacione dokumentacije je 26. oktobar 2010. godine.

Ovim je predviđena izgradnja autoceste dužine pet km, koja će biti finansirana iz kredita ugovorenog sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj.

Prema saopštenju Federalne direkcije za izgradnju, upravljanje i održavanje autocesta, planirani period izgradnje poddeonice Zvirovići-Kravice je 24 meseca, a mogu se prijaviti firme i zajednička preduzeće iz svih zemalja.

Ova poddeonica započinje od petlje Zvirovići, prelazi preko mosta Studenčica i vijadukta Pavlovići, nastavlja kroz tunel Bijela Vlaka i preko mosta Trebižat završava ispred odmorišta Kravice.

Osnovni objekti na ovoj poddeonici su petlja Zvirovići s jednim prijelazom i jednim podvožnjakom, most Studenčica dužine 590 metara i most Trebižat dužine 380 metara, vijadukt Pavlovići dužine 387 metara i tunel Bijela Vlaka dužine 485 metara.

U petak, 3. septembra, uporedo s pretkvalifikacionim pozivom za izgradnju poddeonice Zvirovići-Kravice, objavljen je poziv za izražavanje interesa o obavljanju konsultantskih usluga nadzora na deonici Počitelj-Bijača za dve poddeonice.

To je pretkvalifikacioni poziv za vršenje konsultantskih usluga nadzora na poddeonici Kravice-Bijača dužine 4,06 km, čiji je rok za izvršenje radova 10 meseci, a druga poddeonica je Zvirovići- Kravice dužine pet km, čiji je rok za izvođenje radova 24 meseca.

Takođe, i usluge nadzora se finansiraju se sredstvima iz ugovora o kreditiranju potpisanog s EBRD, čiji se početak realizacije, nakon odabira konsultantske kuće, ne očekuje pre februara 2011. godine.

Rok za odgovor na poziv za izražavanje interesa o izvođenju usluga nadzora za zainteresirane konsultantske kuće otvoren je do 5. oktobra 2010. godine.

Prema rečima Erdala Trhulje, direktora Federalne direkcije za izgradnju, upravljanje i održavanje autocesta, ovim se nastavlja izgradnja novih kilometara autoputa na koridoru 5-C, na jugu BiH, čime se opravdava značaj izgradnje koridora 5-C kao najvećeg razvojnog projekta u državi koji ima zadatak da omogući uravnotežen društveni, demografski i privredni razvoj na celoj teritoriji BiH. Istovremeno se ispunjavaju obaveze izgradnje spojnih deonica na severu i jugu BiH koje će omogućiti povezivanje bosanskohercegovačke s evropskom mrežom autocesta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik